Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott csirkecomb filé zöldséges rizzsel

60 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • 4 db filézett csirkecomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olaj
  • só ízlés szerint
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 50 ml tej
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • 5 dl étolaj
  • A körethez:
  • 1 bögre rizs (3 dl)
  • 2 ek étolaj
  • 2 bögre húsleves lé
  • 25 dkg vegyes zöldség

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük. A zsíros részeket levághatjuk, majd tetszés szerinti darabokra felvágjuk. A húst megkenjük a zúzott fokhagymával, olajjal meglocsoljuk, lezárható dobozba tesszük és egy éjszakára hűtőszekrénybe rakjuk.
  2. Másnap a húst megsózzuk, bepanírozzuk. Először megforgatjuk a lisztbe, majd a kevés tejjel felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába. Felhevített étolajban fedő alatt lassú tűznél mindkét oldalát ropogósra, arany barnára sütjük.
  3. A körethez a rizst az étolajon felforrósítjuk, forró húsleves lével felöntjök. Fedő alatt hagyjuk duzzadni, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és készre főzzük. A zöldségeket enyhén sós vízben roppanósra főzzük és a rizshez keverjük.

15 RÁNTOTT ÉTEL, AMI NÉLKÜL NINCSEN VASÁRNAPI EBÉD >>>

OMLÓS ÉS SZAFTOS CSIRKECOMB: 15 ELLENÁLLHATATLAN RECEPT >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss