Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fűszeres rántott csirkecombok extra ropogós panírban

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 4 db fokhagymagerezd
  • olaj
  • 4 ág friss rozmaring
  • 1 l víz
  • 1 db citrom
  • 8 db csirkecomb (alsó)
  • 25 dkg liszt
  • 2,5 dl kaukázusi kefir
  • 1ek sütőpor
  • bors
  • paprika
  • cayenne bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    1. A hagymát és a fokhagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a rozmaringot, citromot és a vizet. A pácot kihűtjük, majd egy zárható zacskóba tesszük a csirkecombokat , ráöntjük a pácot, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
    2. Másnap a csirkecombokat leöblítjük, konyhai papírtörlővel leszárítjuk.
    3. A cayenne-borsot, a pirospaprikát, a sót és a borsot elkeverjük a liszttel, két tányérba osztjuk, és a harmadikba beleöntjük a kefirt.
    4. A csirkecombokat először a fűszeres lisztbe, aztán kefirbe, majd megint a lisztbe forgatjuk.
    5. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és időnként megforgatva kb. 5-10 perc alatt elősütjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a combokat, és 180 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

      KÍVÜL ROPOGÓS, BELÜL OMLÓS - ISTENI RECEPTEK CSIRKECOMBBÓL >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin