Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott csirke morzsa nélkül

45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat felverem, sózom. Esetleg kevés tejet tehetünk hozzá. A lisztet zacskóba öntöm, beleteszem a fűszereket (én magyaros fűszerkeveréket és petrezselymet szoktam beletenni, így nagyon finom lesz a bunda!!).

Felforrósítom az olajat. A húst egyenként beleteszem a lisztbe, összefogom a zacskó száját, megrázogatom benne a húst, hogy mindenhol bevonja a liszt. Majd beleteszem a tojásba, és ismét a lisztbe. Az olajba helyezem és kisütöm, ahogy a rántott csirkét szoktam (én olajsütőben szoktam 180 fokon, kb. 15 percig). Sima serpenyőben úgy lesz igazán finom ropogós, ha először 1-2 percet nagy lángon sütöm, majd leveszem kis lángra és lassan sütöm.)

Megjegyzés

Az alsó combot és mindig be szoktam vágni csontig, és egy picit szétterítem, hogy könnyebben átsüljön.

Frissen isteni finom ropogós lesz a bundája. Igen hasonlít a KFC-s csirkéhez, főleg, ha jól megfűszerezzük a lisztet. Elvileg Amerikában szokás így készíteni a rántott csirkét (meg gondolom, még más helyeken is :)).
- erin

Ezek is érdekelhetnek

Friss