Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott camembert diós bundában

default user icon
Sys
60 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • Az áfonyaszószhoz:
  • 20 dkg áfonyalekvár
  • 1 tk fahéj (őrölt)
  • A sajthoz:
  • 25 dkg camembert sajt
  • 20 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 20 dkg dió (darált)
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • 2 dl napraforgó olaj

Elkészítés

  1. A szószhoz összekeverjük az áfonyalekvárt a fahéjjal.
  2. A sajtkarikákat elnegyedeljük vagy elfelezzük. Ezután duplán panírozzuk: először lisztbe, majd felvert tojásba, újra lisztbe és tojásba, végül a darált dióval elkevert zsemlemorzsába forgatjuk
  3. Serpenyőben (ujjnyi magasan) olajat hevítünk, és pár perc alatt aranyszínűre sütjük a sajtok mindkét felét. A rántott sajtokat az áfonyaszósszal és ízlés szerinti körettel  tálaljuk.

    Még több sajtos recept >>> 

    Húsmentes ételek >>> 

Megjegyzés

Én krokettet készítettem hozzá, de bármelyik köret megfelel. - Syss

Ezek is érdekelhetnek

Friss