Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott borjúnyelv

MME MME
4/5
120 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 80 dkg nyers borjúnyelv
  • 2 babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • vaj
  • olaj

Elkészítés

Előkészítés: A nyelvet megmossuk, majd bő vízben feltesszük főni. Amikor a víz már forr, leszedjük a habját, és kicsire vesszük alatta a tüzet. Közben a hagymát megtisztítjuk. Ha a főzőlének nincs már habja, beletesszük a babérlevelet, a hagymát, sózzuk, és a nyelvet puhára főzzük.

Elkészítés: A nyelv akkor kész, amikor a húsvilla könnyen átmegy rajta. Kivesszük, hideg víz alá tesszük, és megtisztítjuk: lehúzzuk a bőrét, levágjuk a nemkívánatos részeket. Közepes vastagságúra szeleteljük. A szeleteket kissé megsózzuk, és a szokásos módon panírozzuk. Meleg, nem túl bő vajban vagy olajban megsütjük, a felesleges zsiradékot konyhai papírtörlőn leitatjuk. A rántott nyelvet burgonyapürével vagy tetszés szerinti párolt zöldségekkel tálaljuk. Adhatunk mellé citromot, vagy tartármártást is.

Munka: kb. 10 perc
Elkészítési idő: kb. 2,5 óra
1 adag köret nélkül: 489 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss