A meghámozott, felkarikázott burgonyát 5 perc alatt majdnem teljesen puhára főzzük sós vízben. Ezután leszűrjük.
A darált húst kevergetve fehéredésig pirítjuk a felhevített olajon. A tűzről levéve kissé összetörjük villával, majd megsózzuk, megborsozzuk.
A vajat felforrósítjuk, és kissé megpirítjuk rajta a megtisztított, falatnyi darabokra vágott gombafejeket. Megsózzuk, megborsozzuk, azután lehúzzuk a tűzről.
A burgonyakarikák felét elrendezzük egy kivajazott tűzálló tálban, ráhalmozzuk a darált húst, majd elosztjuk rajta a megmaradt krumplikarikákat és a pirított gombát.
A tejszínt összekeverjük a meghámozott, átnyomott fokhagymával, a finomra vágott kaporral, valamint ízlés szerint sóval és borssal. A tálba locsoljuk, rátesszük a felkockázott bacont, megszórjuk a lereszelt sajttal, és a 200 fokos sütőben 40 percig sütjük, 30 percig fólia alatt, 10 percig nélküle.