Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből és porcukorból kemény habot verünk, a sárgáját egyenként adjuk hozzá, majd a lisztbe kevert sütőport is. Először közepes hőmérsékleten sütjük kb. 15 percig, majd kis lángon addig, amíg aranybarna lesz. Miután kihűlt, 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A diót durvára daraboljuk, a tetszőleges mennyiségű lekvárt egy kevés vízzel folyós állagúra lazítjuk. A csokoládéöntetet a cukorral és a tejjel felforraljuk, besűrítjük. Egy tűzálló tál alját beterítjük tésztakockákkal, erre diót szórunk, majd lekvárt, végül csokit öntünk rá. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból futja. A tetejére tészta kerül, és arra annyi csoki, hogy teljesen beborítsa.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre