Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott zöldségek besamel mártással

Hozzávalók

  • 1 kis fej brokkoli
  • 1 kis fej karfiol
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tejszín (sovány)
  • 15 dkg juhtúró
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 10 dkg kecske sajt
  • 3 evőkanál liszt
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés

    1.

    Kevés sós forró vízben előfőzöm az apró rózsákra szedett karfiolt és brokkolit kb. 5-6 percig, majd leszűröm, és hideg vízzel leöblítem. A lé tetejét óvatosan leöntöm az aljából. A sűreje maradjon meg, az kell a mártáshoz.

    2.

    Egy lábosban az 5 deka vajat felolvasztom, és a lisztel, némi tejszínnel készítek egy besamel mártást. Felöntöm a sűrű zöldséglével és a maradék tejszínnel, majd a sajtok és a juhtúró felét bele olvasztom.

    3.

    Kikenem vajjal a sütőedényt, belerendezem a karfiolt és a brokkolit, majd leöntöm a mártással. A tetejére morzsolom a maradék juhsajtot és a többi sajtot is. Előmelegített sütőbe teszem. Közepesnél kicsit erősebbre állítom, és kb 15. percig összesütöm, kissé megpirítva az ételt. 

     

Megjegyzés

Ha bármi hiányosság van a receptben, kérdezzetek rá. Ez az első feltöltésem :) Köszönöm! :) Jó étvágyat kívánok hozzá!

zuzka57
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin