A mártáshoz összemelegítjük a tejet, a vajat és az olajat. Besűrítjük a liszttel vagy étkezési keményítővel (ügyelve arra, hogy ne csomósodjon be). Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk szerecsendióval és felforraljuk.
A krumplit héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, és vékony karikákra vágjuk. A cukkinit meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, besózzuk és félretesszük, majd amikor kiengedte a levét, kinyomkodjuk. A sárgarépát vékony karikára vágjuk, megpároljuk. A tojásokat keményre főzzük.
A kockákra vágott bacont serpenyőben megpirítjuk. Egy jénait kivajazunk, beterítjük egy sor burgonyával, majd a répával, a cukkinivel és végül a karikára vágott tojással. Megsózzuk, és megszórjuk a pirított baconnel.
Ráöntjük a mártás felét, és megszórjuk a reszelt sajt felével is. Befedjük a maradék burgonyával, megsózzuk, majd ráöntjük a maradék mártást, valamint megszórjuk a maradék sajttal. Fedő nélkül a 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30 perc alatt készre sütjük.