Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Baconös-sajtos rakott zöldség besamelmártással

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 1 db cukkini (kisebb)
  • 5-6 db sárgarépa
  • 4 db tojás
  • 1 csomag bacon
  • 15 dkg sajt
  • olaj
  • A mártáshoz:
  • 5 dl tej
  • 2 ek vaj (+ a kenéshez)
  • 2 ek olaj
  • 2 ek liszt (vagy étkezési keményítő)
  • 1 tk bors
  • 1 tk szerecsendió

Elkészítés

    1. A mártáshoz összemelegítjük a tejet, a vajat és az olajat. Besűrítjük a liszttel vagy étkezési keményítővel (ügyelve arra, hogy ne csomósodjon be). Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk szerecsendióval és felforraljuk. 
    2. A krumplit héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, és vékony karikákra vágjuk. A cukkinit meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, besózzuk és félretesszük, majd amikor kiengedte a levét, kinyomkodjuk. A sárgarépát vékony karikára vágjuk, megpároljuk. A tojásokat keményre főzzük.
    3. A kockákra vágott bacont serpenyőben megpirítjuk. Egy jénait kivajazunk, beterítjük egy sor burgonyával, majd a répával, a cukkinivel és végül a karikára vágott tojással. Megsózzuk, és megszórjuk a pirított baconnel.
    4. Ráöntjük a mártás felét, és megszórjuk a reszelt sajt felével is. Befedjük a maradék burgonyával, megsózzuk, majd ráöntjük a maradék mártást, valamint megszórjuk a maradék sajttal. Fedő nélkül a 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30 perc alatt készre sütjük. 

    SAJTOS-BESAMELES SÜLT TOJÁSOK>>> 

    SAJTOS BESAMEL MÁRTÁS>>> 

    BESAMEL DIÉTÁSAN! 5 TIPP, HOGY KÖNNYEBB LEGYEN A MÁRTÁS!>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin