Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott zöldség a la Mirmos

default user icon
2 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 padlizsán
  • 50 dkg barna csiperke
  • 50 dkg pulyka- vagy csirkemell
  • 1 kis fej karfiol
  • 1 pohár joghurt
  • 5-6 csík bacon
  • 15 dkg sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedem és félig megfőzöm. A padlizsánokat hosszában vékony szeletekre vágom, és olajban gyorsan pirosra sütöm, majd lecsepegtetem. A húst szintén vékony szeletekre vágom, lisztben megforgatom, és pirosra sütöm. A gombákat megmosom.

    Jénai aljára fektetem a húsokat, hogy kitöltsék az alját, majd a sült padlizsánszeletek felét ráfektetem, erre rakom az egész gombákat szép sorban, majd a padlizsán másik fele következik. Majd a következő sorba jönnek a karfiolrózsák. A baconszeleteket hosszában egymás mellé fektetem, és reszelt sajttal megszóróm.

    200 fokon kb. 20-25 perc alatt pirosra sül a teteje, és ennyi idő alatt a gombák is megfőnek.

Megjegyzés

Egyszerű, laktató és nagyon finom. A barna csiperkének sokkal aromásabb íze van, mint a fehér rokonának, de szerintem bármilyen gombával, esetleg bármilyen zöldséggel variálható.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

mirmos
Hoppá, tényleg kimaradt a joghurt! :) A joghurtot a réteg tetejére kell önteni és utána rászórni a sajtot. Köszönöm az észrevételt.
Tusinger
A joghurt kimaradt, mi is lesz vele?

Hasonló Receptek

Magazin