Keress receptre vagy hozzávalóra

Rakott zöldbab

Hozzávalók

  • 50 dkg zöldbab
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 1 db hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db újhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg trappista sajt
  • 2 db csilipaprika
  • őrült fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • őrölt kömény

Elkészítés

    1. A zöldbabot megpucoljuk, a végeit levágjuk. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, az újhagymát karikára, a zöldségeket kockára vágjuk. A sajtot lereszeljük.
    2. Egy serpenyőben a hagymákat olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a paprikát, a csilit és a paradicsomot, majd megfűszerezzük.
    3. Egy kiolajozott sütőedényben rétegezve lerakjuk a zöldbabot és a ragut. A tetejére tesszük a tejföl felét, majd megszórjuk a lereszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor kanalazunk rá tejfölt.

Megjegyzés

Már megfizethető a piacon a zöldbab. A többi hozzávaló volt itthon.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin