Keress receptre vagy hozzávalóra

Rakott zöldbab VI.

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 1 db hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 20 dkg bacon
  • bors
  • majoránna
  • olaj
  • pirospaprika
  • 5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 2 dl rizs
  • 1 kg zöldbab

Elkészítés

    Elkészítés: Egy közepes edénybe sós vizet teszek forralni, majd ebbe öntöm bele a 2 dl rizst és készre főzöm, majd leszűröm és félreteszem.

    Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát (pár darabot hagyjunk a tetejére) kevés olajon kiolvasztom, majd hozzáadom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paradicsomot és paprikát. Fedő alatt párolom 4-5 percig. Ezután keverem bele a darált húst és fűszerezem sóval, borssal, majoránnával és pirospaprikával. Aki szereti, csípősen tehet bele. Van, amikor teszek bele, van, amikor nem, ez hangulat függő.

    Lefedve 20 percig párolom, ez idő alatt előkészítem és megfőzöm a zöldbabot.

    Ha friss zöldbabot veszek, akkor a széleit lecsipkedem és 2 cm-es darabokra vágom, ha fagyasztottat, akkor az már elő van készítve. Sós vizet forralok, ebbe kerül a zöldbab, és 15 percig benne hagyom, majd leszűröm.

    Egy közepes méretű tepsi alját kiolajozom. A sütőt előmelegítem 210 C fokra. A főtt zöldbab felét a tepsi aljára szórom, elsimítom, majd erre jön a fűszeres darált hús, amit előtte a leszűrt főtt rizzsel összekeverek, hogy a hús szaftját is magába szívja. Ennek a tetejére szórom a maradék zöldbabot. Szépen elsimítom, és kézzel le is nyomkodom.

    A fél liter tejfölbe belekeverek 1 db tojást, ezt öntöm a tetejére, elkenem rajta, hogy mindenhol befedje, és egy kanállal sűrűn belenyomkodok az ételbe, hogy a tejfölös rész alulra is kerüljön, ne csak a tetejére. Legvégül a pár darab szalonnakockával díszítem, és 210 C fokon 40-45 percet sütöm.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin