Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott zöldbab V.

MME MME
4 4.2/5
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, két-három centis darabokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, karikára szeleteljük. A sajtot lereszeljük.
Elkészítés: Sós vízben puhára főzzük a zölbabot, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük. A margarint serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a vöröshagymát, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, rámorzsolunk egy csipet majoránnát, összekeverjük, és megpároljuk. Tűzálló tálat vékonyan kikenünk margarinnal, szétterítjük az előkészített zöldbab felét. Erre tesszük a húst, majd befedjük a zöldbab másik felével. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tejfölt simára keverjük a két egész tojással, meglocsoljuk vele a zöldbabot, rárakjuk a karikára vágott paradicsomot, megszórjuk a reszelt sajttal és kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss