Rakott zöldbab V.

default user icon
4 4.2/5

Hozzávalók

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 80 dkg zöldbab
  • 4 paradicsom
  • 10 pannónia sajt
  • 5 dkg margarin + a tálhoz
  • 1 csipet majoránna
  • 3 dl tejföl
  • 2 tojás

Elkészítés

    Előkészítés: A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, két-három centis darabokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, karikára szeleteljük. A sajtot lereszeljük.
    Elkészítés: Sós vízben puhára főzzük a zölbabot, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük. A margarint serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a vöröshagymát, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, rámorzsolunk egy csipet majoránnát, összekeverjük, és megpároljuk. Tűzálló tálat vékonyan kikenünk margarinnal, szétterítjük az előkészített zöldbab felét. Erre tesszük a húst, majd befedjük a zöldbab másik felével. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tejfölt simára keverjük a két egész tojással, meglocsoljuk vele a zöldbabot, rárakjuk a karikára vágott paradicsomot, megszórjuk a reszelt sajttal és kb. 30 perc alatt készre sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Rita 3 évvel ezelőtt
A receptben szereplő mennyiség hány főre van?
Törökné Heni 5 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet,elkészítettem a leírtak alapján,és mindenkinek nagyon ízlett.
gergelyné marika 9 évvel ezelőtt
Elkészitettem,izlett az egész családnak.köszi a receptet.
Szilvia 11 évvel ezelőtt
Kedves Erika! zoldbab pucolasa: meg kell mosni, es feldarabolni kb. 1-2 centis darabokra!

Hasonló Receptek

Magazin