Elkészítés: A megtisztított zöldbabot, és
legalább 4-5 gerezd fokhagymát sós-
ételízesítős vízben megfőzzük. Ha
megpuhult, leszűrjük, lecsepegtetjük, a
hagymát kiválogatjuk belőle. A főzővizet
ne öntsük ki, ebben főzzük meg a rizst,
és ha kell, a hús alá is önthetünk belőle.
Ezalatt a húst kevés olajon fehéredésig
pirítjuk. Utána mehet rá a só, bors,
paprika, és a kiválogatott, megfőtt
fokhagymagerezdek - ezeket fakanállal
nyomkodjuk szét. Fedő alatt, kis lángon
puhára pároljuk. Ha kész, összekeverjük
a rizzsel. Egy tűzálló tálat kivajazunk
vagy olajozunk, teszünk bele egy réteg
babot, utána a húst, és végül még egy
réteg babot. A tetejét meglocsoljuk a
tojással, és a reszelt sajttal összekevert
tejföllel, majd előmelegített sütőben
aranybarnára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre