Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott zöldbab húsgolyókkal

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg zöldbab
  • 5-6 db burgonya
  • 4,5 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • fokhagymás bors
  • őrölt feketebors
  • 2 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • A húsgolyókhoz:
  • 60 dkg darált hús (sertéscomb)
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 1 db hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • korianderlevél
  • bazsalikom
  • őrölt bors
  • őrölt chili
  • őrölt kömény

Elkészítés

Elkészítés: A zöldbabot sós vízben megfőzöm. A burgonyát meghámozom, felkarikázom, és azt is sós vízben megfőzöm.

Egy hőálló tálat kiolajozok, ebbe rétegezem a zöldbabot és a burgonyát, 3 réteget szórok egymásra, a tetejére zöldbab kerüljön. A rétegeket meghintem sóval és borsokkal.

A nagy doboz tejfölt elkeverem a tojásokkal és a reszelt sajttal, és ezt ráöntöm a zöldbab tetejére úgy, hogy szépen befedje az egészet. A tetejét meghintem nagyobb szemű zsemlemorzsával, és előmelegített 180 C fokos sütőben szép pirosra sütöm.

Ezután kiveszem, és hagyom állni egy kicsit, mielőtt felszeletelem.

A húsgolyóhoz egy nagy tálba reszelem a hagymákat, hozzáadom a darált húst és a többi hozzávalót. Fűszerezem ízlés szerint. Apró golyókat formázok belőle, zsemlemorzsába forgatom, és olajban kisütöm. Olyasmi, mint a fasírt, de más a fűszerezése és kevés (1 evőkanál) zsemlemorzsa van csak benne.

Ezek is érdekelhetnek

Friss