Elkészítés: A zöldbabot sós vízben megfőzöm. A burgonyát meghámozom, felkarikázom, és azt is sós vízben megfőzöm.
Egy hőálló tálat kiolajozok, ebbe rétegezem a zöldbabot és a burgonyát, 3 réteget szórok egymásra, a tetejére zöldbab kerüljön. A rétegeket meghintem sóval és borsokkal.
A nagy doboz tejfölt elkeverem a tojásokkal és a reszelt sajttal, és ezt ráöntöm a zöldbab tetejére úgy, hogy szépen befedje az egészet. A tetejét meghintem nagyobb szemű zsemlemorzsával, és előmelegített 180 C fokos sütőben szép pirosra sütöm.
Ezután kiveszem, és hagyom állni egy kicsit, mielőtt felszeletelem.
A húsgolyóhoz egy nagy tálba reszelem a hagymákat, hozzáadom a darált húst és a többi hozzávalót. Fűszerezem ízlés szerint. Apró golyókat formázok belőle, zsemlemorzsába forgatom, és olajban kisütöm. Olyasmi, mint a fasírt, de más a fűszerezése és kevés (1 evőkanál) zsemlemorzsa van csak benne.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre