Elkészítés: A vinettát meghámozom, hosszában 0,5 cm vastagra vágom, besózom.
Míg áll a sóban, addig elkészítem a paradicsomszószt. A hagymát, a murkot és a fokhagymát apróra vágom, és olajban megpárolom. Ízesítem sóval, szerecsendióval, aztán rátöltöm a paradicsomot. Lefedve hagyom főni kb. fél órát.
A vinettát leöblintem a sótól, és grillen átsütöm. A paradicsomszószt összeturmixolom, hogy szép sima legyen. Egy tűzálló tálban rétegesen lerakom a vinettát: a tál alját belocsom szósszal, rápakolok egy rend vinettát, aztán ismét szósz következik, megszórom parmezánnal és apróra vágott bazsalikomlevéllel. Megint vinetta, szósz, parmezán és bazsalikomlevél jön. Végül szósszal befedem, rászórom a megmaradt parmezánt, és a sütőbe teszem fél órát sülni. Melegen talalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre