Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott velő

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1-2 kg burgonya
  • 30-40 dkg bacon
  • 50 dkg sertésvelő
  • 6-8 db tojás
  • Ízlés szerint:
  • vaj
  • tejföl
  • babérlevél
  • ecet

Elkészítés

Elkészítés: A sertésvelőt ecetes, babérleveles, sós vízben megabáljuk. Hagyjuk a levében kihűlni.

Egy tűzálló tálat vajjal vastagon kikenünk, és a felszeletelt főtt burgonyával kezdjük a rétegezést.

A kihűlt velőt a baconszeletekbe tekerve a burgonyára rakjuk. A tojásszeletekkel betakarjuk, majd tejföllel és olvasztott vajjal meglocsoljuk. Ezt ismételjük úgy, hogy a tetejére burgonya kerüljön, majd beborítjuk tejföllel.

180-200 C-fokos sütőben 30 percig fedő alatt sütjük, ezután a fedőt levéve pár percig pirosítjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss