Elkészítés: A füstölt szalonnát apróra vágjuk, zsírjára kisütjük, és a pörcöt leszűrve félretesszük. A tésztát - a szokásos módon - sós vízben kifőzzük.
Egy szalonnazsírral kikent tűzálló tálba egy vékony réteg tésztát terítünk, rámorzsolunk kevés juhtúrót, megsózzuk, majd meglocsoljuk a felvert tojással, és a finomra metélt kaporral elkevert tejföllel. Erre ismét tésztaréteg jön, majd a tehéntúróból egy kevés. Felváltva addig rétegezzük, amíg tart a
hozzávalókból. A tetejére túrónak kell kerülnie, amelyet megszórunk szalonnapörccel, rálocsolunk 1-2 evőkanál szalonnazsírt.
Előmelegített, forró sütőbe helyezzük, és
megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre