Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott tejfölös lecsó krinolinnal

MME MME
75 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A csuszatésztát kifőzzük, leszűrjük és összekeverjük az apró kockára vágott és kisütött szalonna felével és szalonnazsírral elkevert tejföllel.

Elkészítjük a krinolin szaftját: a vöröshagymát vékony karikára vágjuk,
megdinszteljük. A paradicsompürét, az apróra vágott kakukkfüvet, petrezselymet, fűszerpaprikát és sót, borsot adunk hozzá ízlés szerint. Amikor félig kész, belekarikázzuk a krinolint, összekeverjük és összefőzzük.

Egy cseréptál aljába öntünk a füstölt szalonna zsírjából, ezután rétegezve rakjuk a hozzávalókat a következő
sorrendben: alulra csuszatészta, tejföl, só, erre kerül a karikára vágott paradicsompaprika és a nyers paradicsom. Ráöntjük a krinolinos ragu felét, a következő réteg a cikkekre vágott tojás, ismét krinolin, rá tejföl kerül. Újra paprika, paradicsom, rá csuszatészta, erre végül a tejföl. A tetejét megszórjuk sült szalonnával és paradicsompaprika szeletekkel. A cseréptál tetejével lefedjük, és 40 percet sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss