Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott székelykáposzta

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • 1 db főtt füstölt csülök
  • 1 szál parasztkolbász
  • 1 fej hagyma
  • 4 ek olaj vagy 2 ek zsír
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 1 mk csípős paprikakrém
  • 6 db tojás
  • 2 dl árpagyöngy vagy bulgur
  • 5 dl tejföl
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 ek étkezési keményítő
  • bors

Elkészítés

    1. A csülköt felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk.
    2. A hagymát finomra vágjuk, a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a kolbászt és a csülköt, és kissé megpirítjuk. Meghintjük fűszerpaprikával és borssal, hozzáadjuk a paprikakrémet, és felöntjük annyi vízzel, hogy ujjnyira ellepje. 10 percig főzzük.
    3. Közben egy kizsírozott tepsibe vagy sütőtálba öntjük a bulgurt, egyenletesen elterítjük. A pörköltet egyenletesen elosztjuk a tetején. A főtt tojásokat karikázva rárakjuk, majd befedjük a káposztával (ha túl sós vagy savanyú, kicsit kimossuk).
    4. A tejfölben elkeverünk 1 evőkanál étkezési keményítőt és 2 dl vizet, majd egyenletesen meglocsoljuk vele a rakott káposztát. 180 fokos sütőbe téve 30-40 percig sütjük. Tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés

A sózással vigyázzunk, mert a kolbász, a csülök és a káposzta is sós!

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

buchholcza
Mitől székely ez a káposzta vajon?

Hasonló Receptek

Magazin