Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott székelykáposzta

MME MME
1 5/5
75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A csülköt felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk.
  2. A hagymát finomra vágjuk, a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a kolbászt és a csülköt, és kissé megpirítjuk. Meghintjük fűszerpaprikával és borssal, hozzáadjuk a paprikakrémet, és felöntjük annyi vízzel, hogy ujjnyira ellepje. 10 percig főzzük.
  3. Közben egy kizsírozott tepsibe vagy sütőtálba öntjük a bulgurt, egyenletesen elterítjük. A pörköltet egyenletesen elosztjuk a tetején. A főtt tojásokat karikázva rárakjuk, majd befedjük a káposztával (ha túl sós vagy savanyú, kicsit kimossuk).
  4. A tejfölben elkeverünk 1 evőkanál étkezési keményítőt és 2 dl vizet, majd egyenletesen meglocsoljuk vele a rakott káposztát. 180 fokos sütőbe téve 30-40 percig sütjük. Tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés

A sózással vigyázzunk, mert a kolbász, a csülök és a káposzta is sós!

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss