Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott sült tarja

Hozzávalók

  • 1,2 kg sertéstarja (egyben)
  • 3 fej hagyma
  • 25 dkg paprikás kolbász
  • 3 ek olaj
  • 1 ek őrölt köménymag
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1 ág rozmaring
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 ek méz
  • bors
  • A körethez:
  • 40 dkg fehérbab (konzerv)
  • 8 dkg füstölt húsos szalonna
  • 2 ek olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6-8 levél zsálya
  • bors
  • néhány salátalevél
  • koktélparadicsom

Elkészítés

    1. A tarját megmossuk, nem szeleteljük fel, csak bemetszük. A metszeteket bedörzsöljük borssal és sóval. A meghámozott hagymát és a kolbászt vékonyan felkarikázzuk, majd a metszetekbe állítjuk. Bambuszpálcikákkal összetűzzük a húst, és sonkaszerűen megkötözzük, majd a felforrósított olajon megpirítjuk.
    2. Áttesszük egy sütőedénybe, megszórjuk a köménymaggal, meglocsoljuk a forró olajjal, hozzáadunk 1 dl bort, a rozmaringot és a félbevágott fokhagymafejeket. Lefedjük, és 180 fokos sütőben puhára pároljuk. Levesszük a fóliát, és a mézzel elkevert 1/2 dl borral kevergetve aranybarnára sütjük.
    3. A szalonnát apróra kockázzuk, 2 ek olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott fokhagymagerezdeket, a zsályát és a babot. A levét leszűrjük, majd kevergetve megsózzuk, és készre főzzük.
    4. A tarját vágódeszkára emeljük, és letakarva pihentetjük. Eltávolítjuk a kötözőt és a bambusz pálcikákat. Rézsútosan felszeleteljük, és a babbal, salátával és koktélparadicsommal tálaljuk.

    TEPSIS-MUSTÁROS TARJA HAGYMÁVAL ÉS BURGONYÁVAL 

    SONKÁVAL-SAJTTAL TÖLTÖTT PÁCOLT TARJA 

Megjegyzés

Vendégváró étel, amely garantáltan elnyeri a vendégek tetszését. Magyaros jellege miatt mindenki elégedett lesz.

zsuzsamama56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek