Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott sertésszelet gazdagon

Érdemes végiggondolni, mit szeretnénk készíteni, mit szeretnénk enni. Ha felkészültek vagyunk, nemcsak a vásárlás, de a főzés is gyors és sikeres lesz.

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a  hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.

Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.

Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)

A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Egyetlen bajom volt az egész étellel: a brokkoli. Nem szeretem. Jó, adtam neki egy esélyt, hátha megváltozott az ízlésem az elmúlt években, de nem. Nem mondom, hogy ha vendégségbe elém tennék ezt az ételt, akkor visszautasítanám, mert a húsival és a paradicsommal egészen ehető volt, de sajnos nagyon távol áll tőlem ez a zöldség. Egyetlen dolgot szeretek a brokkoliban: a textúráját :) Vannak zöldségek, amikbe valami perverz ok miatt vagyok szerelmes. Ilyen a padlizsán, aminek gyönyörű lila, fényes héja egyszerűen lenyűgöz. És ilyen a brokkoli szerkezete. Sajnos mást nem szeretek rajta :) Remélem, Ti igen!

Rakott sertésszelet gazdagon

Hozzávalók (4 személyre):
A boltból:
300 g brokkoli (fagyasztott)
500 g konyhakész gnocchi
200 g koktélparadicsom
1 csomag minimozzarella
1 üveg (400 g) paradicsomszósz
4 szelet sertéskaraj
bazsalikom

A kamrából:

bors
édes-nemes paprika
4 ek olaj + a tálhoz

1. A felengedett brokkolit tegyük tepsibe, és toljuk a 220 fokos sütőbe néhány percre, hogy kissé megszikkadjon. A gnocchit főzzük ki forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. A megmosott koktélparadicsomot és a leszűrt mozzarellát vágjuk négyfelé.

2. Keverjük össze a brokkolit és a gnocchit a paradicsomszósszal, azután hintsük meg egy kevés sóval, borssal és paprikával. Simítsuk a keveréket kiolajozott tűzálló tálba.



3. A hússzeleteket mossuk meg, töröljük szárazra. Kissé klopfoljuk ki őket, sózzuk, borsozzuk meg, majd süssük mindkét oldalukat aranyszínűre a felforrósított olajon. Végül rendezzük el a tálban a paradicsommal, továbbá a mozzarellával együtt, és süssük a 220 fokos sütőben 10 percig. Forrón, néhány levél bazsalikommal díszítve tálaljuk.

Egy adag: 515 kcal
Elkészítési idő: 30 perc

További finomságokat és a Gyorsan, könnyű rovatot megtalálhatod a havonta megjelenő Fanny konyha magazinunkban. Ez a recept a 2015/2. számban jelent meg.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss