Rakott savanyúkáposzta

default user icon
3 3.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg pulyka darálthús
  • 1 kg savanyúkáposzta
  • 5 fej vörös hagyma
  • kb. 50 dkg rizs
  • 50 dkg tejföl
  • olaj
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: Először a rizst megmosom és felrakom főni. A hagymákat apróra vágom. Egyik felét olajon megfonnyasztom, beleteszem a darált húst, sózom és borsozom. A hagyma másik felét szintén olajon megfonnyasztom, és hozzáadom a savanyúkáposztát, amit sózok. Amint a hús megpuhult és elfötte a levét, a káposzta is megdinsztelődött /ez kb. 15-20 perc/, leveszem a tűzről. Egy jénai tálat kiolajozok, lerakok egy réteg káposztát, majd rá egy réteg rizst, erre a húst és egy kis káposztát. Minden réteget lenyomkodok, és a végén bőségesen meglocsolom tejföllel. Kb. 200-230 fokos sütőbe teszem, míg a teteje szépen megpirul.

Megjegyzés

Ennyi hozzávalóból két jénaival szoktam készíteni.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

weberjuli 7 évvel ezelőtt
Én a húst pirospaprikával is megszórom. A tejfölbe keverek egy tojást is, és minden réteg húst meglocsolok vele. Remek kaja! : )
9 évvel ezelőtt
Ez a kaj kisértetiesen hasonlit a Kolozsvári rakott káposztára. Amugy téleg fincsi mindekinek ajánlom.
krisztina 9 évvel ezelőtt
Sziasztok! Próbáljátok ki, nagyon-nagyon finom! (én fél adaggal készítettem el, az is hatalmas adag, egy nagy kerek jénait megtölt)

Hasonló Receptek

Magazin