Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott savanyúkáposzta pulykahússal

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg darált pulykahús
  • bors
  • őrölt paprika
  • 1 bögre rizs
  • 1 db leveskocka
  • 70 dkg savanyú káposzta
  • 4 dl tejföl

Elkészítés

    1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és elkezdjük párolni a forró olajon. Amikor üvegesedni kezd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a darált húst, amit fehéredésig pirítunk. Ezután sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt pirospapriával, felöntjük 1 dl vízzel és fedő alatt 15-20 percig pároljuk.
    2. A rizst olajon kicsit megfuttattjuk, majd másfélszeres mennyiségű vízzel felöntjük, beleteszünk egy leveskockát és fedő alatt puhára főzzük. 
    3. A savanyú káposztát, ha túl savanyú, akkor vízben átmossuk és leszűrjük.
    4. Egy tűzálló tálat vékonyan meglocsolunk olajjal. Az aljára elterítjük a káposzta egy részét, tejfölt locsolunk rá és eloszlatjuk rajta a rizst. A rizs tetejét is lekenhetjük tejföllel. Erre rétegezzük a darált húst, végül az egészet beborítjuk a maradék káposztával, a tetejét ppedig megkenjük tejföllel.
    5. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 45-50 percig sütjük.

    11 ISTENI SAVANYÚKÁPOSZTÁS FOGÁS - A SZÉKELYTŐL A RAKOTTIG >>> 

    13 KIADÓS RAKOTTAS RECEPT HÓVÉGI VACSORÁKHOZ >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin