Elkészítés: A tepsit jól kikenjük zsiradékkal, majd belerakjuk a tésztarétegeket, amelyek közé tölteléket töltünk a következő sorrendben: dió, alma, túró, mák, túró, alma, dió. Minden réteget meglocsolunk tejföl-olaj keverékével (fele-fele) és forró sütőben pirulásig sütjük.
A töltelékek elkészítése:
ALMA: meghámozzuk, lereszeljük, cukorral félig megdinszteljük, fahéjjal és citromreszelékkel ízesítjük.
TÚRÓ: villával összenyomkodjuk, hozzákeverjük a tojássárgákat, tejfölt, megmosott mazsolát és cukrot.
DIÓ: a ledarált diót meghintjük cukorral.
MÁK: cukrozzuk és vaníliás cukrozzuk, tejföllel lágyítjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre