Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott pontyszeletek puliszkával

MME MME
4/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg pontyfilé
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg paradicsom
  • 3 evőkanál olaj
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 4 dl tejföl
  • 2 teáskanál finomra vágott lestyán vagy petrezselyem
  • A puliszkához:
  • 3 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • 15 dkg kukoricadara

Elkészítés

Előkészítés: A halat megmossuk, leszárítjuk, és 4 szeletbe vágjuk, sózzuk. A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, szintén felkarikázzuk.

Elkészítés: Puliszkához a tejet, hozzáadva a vajat, 2 dl vizet, egy csipet sót, felforraljuk, majd beleszórjuk a kukoricadarát, és 2-3 percig összefőzzük. Tűzálló tálba beleöntjük, és elsimítjuk. Felforrósítjuk az olajat, kicsit megsütjük benne a szalonna szeleteket, majd félretesszük, és a hagymát is átsütjük a zsiradékon. A visszamaradt olajon 4-5 percig elősütjük a halszeleteket is. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kikeverjük a tejfölt a lestyánnal, és rétegezzük a hozzávalókat: a puliszkára rátesszük a szalonna felét, megkenjük a tejföl felével, rátesszük a halat, a hagymákat és a paradicsomot. A maradék tejföllel bevonjuk, és betakarjuk a szalonnával. A sütőben 15-20 perc alatt egybesütjük, kivesszük, és frissen tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 784 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek