Rakott patiszon

default user icon
6 4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1-2 patiszon
  • 40 dkg darált hús
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg sajt
  • 2 közepes fej hagyma
  • pirospaprika
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: Pucold meg a patisszont, vájd ki a közepét. Vágd apró kockákra az első negyedét, majd szeleteld fel a nagyját vékonyan.
    Készíts a darált húsból jó sűrű pörköltet. Mikor az kész, tedd bele a kis kockákra vágott patiszont, s azzal főzd készre.
    Pakold a szeletelt patisszont és a húst rétegesen egy vékonyan olajozott jénaiba úgy, hogy patisszon jusson az aljára és a tetejére is.
    Legfelülre tejfölbe kevert reszelt sajtot halmozz, és a tálat lefedve tedd közepesen meleg sütőbe. Kb. 30 perc alatt megpuhul a patisszon.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B.Ilcsi 5 évvel ezelőtt
Sziasztok! Szokásomhoz híven :) 1 picit megint \"csavartam\" a recepten. Sós, borsos, köményes vízben 1 picit előfőztem a szeletelt patiszonomat. A tölteléken pedig alakítottam annyit, hogy kihagytam a kockára vágott patiszont és helyette inkább készítettem 1 petrezselymes, majorannás rizst, kb. ugyanannyit, mint amennyi a darálthúsos pörim mennyisége, a kettőt egybekevertem és ment a szeletelt csillagtök közé. :) A teteje ugyanúgy, recept szerint. Szerintem az én változatom is király lett...
Himer Beáta 5 évvel ezelőtt
Tényleg nagyon finom lett. Bár nekem fél óra alatt nem puhult meg a patiszon, de valószínű, hogy vastagabbra vágtam. De a végeredmény tökéletes.
Szomora Lívia 6 évvel ezelőtt
Imádjuk ezt a receptet!!:) Köszönjük Én még felturbóztam a pöri részét egy kis gombával, és parmezán sajtot szórtam a tetejére!!
Borsy Kata Fruzsina 6 évvel ezelőtt
mekkora patiszon kell hozzá? mert nekem jó nagy van itthon :)
Pocakpeti 10 évvel ezelőtt
Hibátlan! Eddig csak rántani tudtam a patiszont...
Gellért Mónika 10 évvel ezelőtt
Közkívánatra két héten belül már másodszor kell elkészítenem!:) De nem bánom, mert finom, és egyszerű, jól előkészíthető, ami 3 kölkös mellett nem hátrány.

Hasonló Receptek

Magazin