Keress receptre vagy hozzávalóra

Rakott palacsinta

default user icon
2 4.8/5

Hozzávalók

  • A palacsintatésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 3 darab tojás
  • 1/2 l tej
  • 5 evőkanál olaj
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg sonka
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg sajt (pannónia)
  • 1/4 l tejföl
  • 2 darab tojás
  • bors
  • A tepsi kikenéséhez:
  • vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. A lisztet elkeverjük a tojással, a csipetnyi sóval, a tejjel és az olajjal, letakarjuk folpakkal, majd hűtőben körül-belül 20 percig állni hagyjuk.
    2. A sonkát vastag csíkokra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és apróra szeleteljük. A sajtot pedig lereszeljük.
    3. Kiolajozzuk a palacsintasütőt, majd a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk, és hagyjuk kihűlni.
    4. Amikor a palacsinták kihűltek, egy ujnyi vastag metéltre vágjuk őket.
    5. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, meghintjük zsemlemorzsával.  
    6. A palacsintametélthez hozzákeverjük a sonkát, majd a massza felét a vajjal kikent tűzálló tálba terítjük. Megszórjuk a reszelt sajt felével, majd rákanalazzuk a maradék sonkás metéltet.
    7. A tejfölt simára keverjük a tojásokkal, megsózzuk, megborsozzuk, majd a tészta tetejére öntjük. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben 200 fokon körül-belül 40 perc alatt aranybarnára. 

Megjegyzés

Apróra vágott snidlinggel díszíthetjük tálalás előtt!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

pujszbarbi 4 évvel ezelőtt
A legelején sütöttem egy kis szalonnát hozzá, amit a sonkás-palacsintához kevertem. A tejfölhöz dupla petrezselymet és 3 gerezd fokhagymát is tettem. A 10 dkg sajt helyett pedig 25 dkg lett:) Remélem fincsi lesz, most sül...:-)
Pongorka 12 évvel ezelőtt
Nagyon finom. 10-es skálán 9-et értem el ezzel. Petrezselyem elhagyható, a sajtból viszont nálunk a duplája is kevés.

Hasonló Receptek

Magazin