Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Rakott padlizsán Marcsi módra

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Rakott padlizsán Marcsi módra

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 206
  • Elküldve: 52

Hozzávalók:

  • 3 közepes padlizsán
  • 1 csirkemell vagy lehet 35-40 dkg sertéscomb is /darálva/
  • 5 gerezd fokahagyma
  • fokhagymasó
  • 2 evőkanál olaj a hús sütéséhez
  • fél liter tejföl vagy joghurt.
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 dl tej (a tejfölbe keverve)
  • 10 dkg sajt reszelve
  • 1 bögre rizs főzve, ételízesítővel ízesítve
  • zsemlemorzsa a tepsi aljára

Elkészítés:

A ledarált húst az olajon az összezúzott fokhagymával puhára pároljuk. A tepsit kikenjük, morzsával megszórjuk. A padlizsánt 1 cm vastagra karikázva soronként lerakjuk, minden sort kissé megszórunk fokhagymasóval. 1 sor padlizsánra kevés párolt húst, kevés rizst teszünk, majd az olajjak és tejjel elkevert tejföllel meglocsoljuk, hogy ne legyen száraz. Ezt végig ismételjük. A tetejére padlizsánt teszünk, majd tejfölt és a reszelt sajtot. Fólia alatt 200 fokon 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és pirosra sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Marcsi küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 9 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. október 12. (péntek) 12:51
    Azért nem szeretem a padlizsánt, mert elő kell sütni, és ekkor hihetetlen sok olajat fel bír szívni, nem beszélve a mellette töltött időről. Így ez a recept egyből megragadott :)) A húst még tettem egy kis csirkefűszert, a padlizsánt próbáltam inkább vékonyra vágni. Nekem nagyon ízlett, máskor is fogok csinálni! Örülök,hogy megosztottad velünk a recepted!
Receptválogatás
Dinnyét mindenbe! Az összes észbontó recept egy helyen
Az eper és a málna után itt a másik nagy kedvenc: a dinnye. Imádjuk az összes fajtáját! Önmagában is nagyon finom, de grillezve, salátában, sütikben, fagyikban, sőt, még főételekben is isteni.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
30 perces diótorta 30 perces diótorta
Sonkás minibatyu - cukorbetegeknek is Sonkás minibatyu - cukorbetegeknek is
Mediterrán dinnyesaláta kagylóval, rákkal, rummal Mediterrán dinnyesaláta kagylóval, rákkal, rummal
Diós-almás pite rummal Diós-almás pite rummal
Vörösboros babgulyás csülökkel és nokedlivel Vörösboros babgulyás csülökkel és nokedlivel
Villámgyors krumplis lángos élesztő nélkül Villámgyors krumplis lángos élesztő nélkül
Zöldfűszeres tormakrém Zöldfűszeres tormakrém
Extra fahéjas-almás palacsinta Extra fahéjas-almás palacsinta
Mennyei paradicsomos húsgombóc Mennyei paradicsomos húsgombóc
Sárgadinnye-áfonya saláta vodkával Sárgadinnye-áfonya saláta vodkával
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125827_tej_mez_.jpg A 6 legolcsóbb és leghatékonyabb házi szépítőszer egyenesen a kamrából

Már a nagyanyáink is ismerték a dörgést, ha sütésről és szépségápolásról volt szó. Érdemes megfogadni a tanácsaikat, a házi…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125809_morzs_110.jpg Ne dobd ki az ételmaradékot! 5 tipp az újrahasznosításhoz

Nem is kell olyan sokat visszamennünk az időben, és láthatjuk, hogy az emberek nem dobtak ki ennyi mindent, egyetlen használat…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125805_palcika_110.jpg 5 érdekesség, amit biztos nem tudtál az evőpálcikákról!

A kés-kanál-villa trió mellett ismerjük meg a világ másik felén használatos evőeszközt. Mit tud az evőpálcika?

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125807_iskola_.jpg Immunerősítés az iskolaszezonra: így alakítsd a gyerek étrendjét

Frissesség, vidámság és jó szellemi teljesítmény – az iskolaszezonban különösen fontos, hogy megfelelő táplálkozással…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125803_szendvics_110.jpg Mi kerüljön a tízórais dobozba? 6 extra szendvics iskolakezdéshez

Hiába gondolsz nosztalgiával a párizsis zsömlére és az iskolatejre, menthetetlenül kimentek a divatból. Adunk néhány tippet, hogy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125798_szendvics_110.jpg 10 alaptrükk, ha tökéletes szendvicsre vágysz - videó!

Nyakunkon az iskolakezdés, ilyenkor pedig az általános- és a középiskolások, illetve az egyetemisták is jóval többször eszik a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125797_fogyiszer_.jpg Fogyasztószerek: hasznosak vagy őrült veszélyesek?

Ma már rengeteg fogyókúrás készítmény kapható, de eligazodni köztük nem könnyű feladat. Vajon melyik kategória mit jelent?

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125792_fagyi_110.jpg Visszatért a nyár - fagyizzunk, amíg lehet!

Újra süt a nap, egy kis lehűlés után visszatért a nyár, így ha eddig nem fagyiztuk ki magunkat, most pótolhatjuk. Nézzük, mi…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept
\n\n