Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Rakott padlizsán Marcsi módra

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Rakott padlizsán Marcsi módra

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 203
  • Elküldve: 51

Hozzávalók:

  • 3 közepes padlizsán
  • 1 csirkemell vagy lehet 35-40 dkg sertéscomb is /darálva/
  • 5 gerezd fokahagyma
  • fokhagymasó
  • 2 evőkanál olaj a hús sütéséhez
  • fél liter tejföl vagy joghurt.
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 dl tej (a tejfölbe keverve)
  • 10 dkg sajt reszelve
  • 1 bögre rizs főzve, ételízesítővel ízesítve
  • zsemlemorzsa a tepsi aljára

Elkészítés:

A ledarált húst az olajon az összezúzott fokhagymával puhára pároljuk. A tepsit kikenjük, morzsával megszórjuk. A padlizsánt 1 cm vastagra karikázva soronként lerakjuk, minden sort kissé megszórunk fokhagymasóval. 1 sor padlizsánra kevés párolt húst, kevés rizst teszünk, majd az olajjak és tejjel elkevert tejföllel meglocsoljuk, hogy ne legyen száraz. Ezt végig ismételjük. A tetejére padlizsánt teszünk, majd tejfölt és a reszelt sajtot. Fólia alatt 200 fokon 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és pirosra sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Marcsi küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 9 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. október 12. (péntek) 12:51
    Azért nem szeretem a padlizsánt, mert elő kell sütni, és ekkor hihetetlen sok olajat fel bír szívni, nem beszélve a mellette töltött időről. Így ez a recept egyből megragadott :)) A húst még tettem egy kis csirkefűszert, a padlizsánt próbáltam inkább vékonyra vágni. Nekem nagyon ízlett, máskor is fogok csinálni! Örülök,hogy megosztottad velünk a recepted!
Receptválogatás
Friss paprikával és paradicsommal
Szezonban az igazi, akár nyersen, akár sütve-főzve, az aromás szabadföldi zöldségekkel rengeteg ízletes étel készülhet!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Chai krémes csokoládétorta Chai krémes csokoládétorta
Gyömbéres kacsamell kaktuszfüge-salsával Gyömbéres kacsamell kaktuszfüge-salsával
Csirkés cézár saláta joghurtos öntettel Csirkés cézár saláta joghurtos öntettel
Gesztenyekrémes piskótatekercs Gesztenyekrémes piskótatekercs
Orchidea sütemény Orchidea sütemény
Oroszkrémtorta VI. Oroszkrémtorta VI.
Diós-fahéjas-juharszirupos csigák Diós-fahéjas-juharszirupos csigák
Spenótos-feketebabos quesadilla sajtszósszal Spenótos-feketebabos quesadilla sajtszósszal
Fügés-ricottás pizza Fügés-ricottás pizza
Kesudiós-kardamomos chia puding Kesudiós-kardamomos chia puding
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122681_fuszerkeverek-110.jpg A leghíresebb fűszerkeverékek

A fűszerek használata szinte egyidős a civilizáció történetével. Feltehetően már az őskor végén felfedezték eleink, hogy bizonyos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122693_chia-110.jpg Chia mag, a szuperélelmiszer

Néhány évvel a quinoa feltűnését követően újabb elfeledett, majd évszázadok után újra megtalált szuperélelmiszer tartja lázban a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122718_almas-zabpelyhes-muffin-110.jpg A kora ősz kincsei és kihívásai

Ismét hosszú leszek, mert meglehetősen eseménydúsnak bizonyult az elmúlt hét, konyhai téren különösen. Szerencsére nem hiába.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122701_kortesalata-110.jpg Őszi megújulás

Engem nem szomorít az ősz, és nem támadnak apokaliptikus gondolataim az iskolakezdéstől. Én szeretem. A sárga napsütést, a hosszú…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/107000/107770_aranyg_110.jpg A kelt tészták királynője: az aranygaluska

Ha a hétvégi ebéd keretében egy gulyás vagy - mondjuk - tárkonyos csirkeraguleves után megeszünk egy adag aranygaluskát, biztos,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122629_muszaka-110.jpg Muszaka, a görög kedvenc

A muszaka a görög, török, balkáni vidék egyik kedvelt fogása, amelynek az alapját a padlizsán és a darált bárányhús adja.

Napi tipp
Hétvégén süssünk körtés finomságokat! Készíthetünk pitéket, körtével töltött palacsintát, galette-et, rétest - vagy süthetünk körtével gazdagított kalácsfelfújtat is. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept