Rakott padlizsán Marcsi módra

default user icon
9 3.9/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 közepes padlizsán
  • 1 csirkemell vagy lehet 35-40 dkg sertéscomb is /darálva/
  • 5 gerezd fokahagyma
  • fokhagymasó
  • 2 evőkanál olaj a hús sütéséhez
  • fél liter tejföl vagy joghurt.
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 dl tej (a tejfölbe keverve)
  • 10 dkg sajt reszelve
  • 1 bögre rizs főzve, ételízesítővel ízesítve
  • zsemlemorzsa a tepsi aljára

Elkészítés

    Elkészítés: A ledarált húst az olajon az összezúzott fokhagymával puhára pároljuk. A tepsit kikenjük, morzsával megszórjuk. A padlizsánt 1 cm vastagra karikázva soronként lerakjuk, minden sort kissé megszórunk fokhagymasóval. 1 sor padlizsánra kevés párolt húst, kevés rizst teszünk, majd az olajjak és tejjel elkevert tejföllel meglocsoljuk, hogy ne legyen száraz. Ezt végig ismételjük. A tetejére padlizsánt teszünk, majd tejfölt és a reszelt sajtot. Fólia alatt 200 fokon 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és pirosra sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Nagy Beatrix 4 évvel ezelőtt
Azért nem szeretem a padlizsánt, mert elő kell sütni, és ekkor hihetetlen sok olajat fel bír szívni, nem beszélve a mellette töltött időről. Így ez a recept egyből megragadott :)) A húst még tettem egy kis csirkefűszert, a padlizsánt próbáltam inkább vékonyra vágni. Nekem nagyon ízlett, máskor is fogok csinálni! Örülök,hogy megosztottad velünk a recepted!
rozáli rozália 5 évvel ezelőtt
Tegnap én is megcsináltam. Életemben most ettem először padlizsánt és ez a recept beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Köszönet érte!!!!!!!! Csak annyi hogy nem 1 cm-es szeletekre vágtam, hanem vékonyabbra. Így tutira nem marad nyers a padlizsán.
6 évvel ezelőtt
Remek recept! Pont azért választottam, mert a padlizsánt így nem kell elősütni. Gyenge a sütőm, így én fél órát hagytam főni-sülni lefedve, csak utána vettem le az alufóliát... Nagyon finom lett, a padlizsán puha:-) A darált húshoz apróra vágott vöröshagymát és borsot is raktam, ha valaki szereti.
Eszter 7 évvel ezelőtt
Én is mindent betartottam és nyers maradt a padlizsán.:(
Szebeniné Kati 8 évvel ezelőtt
megcsináltam én is a receptet csodálatos finom!!köszönöm az ötletet!!Kati
Siklosi Timea 8 évvel ezelőtt
En is megcsinaltam ezt a receptet es nagyon nagy sikert aratott!! En ugyan daralt sertesbol csinaltam es mikozben paroltam a fokhagyman adtam hozza borsot es pirospaprikat is. A padlizsant egyaltalan nem soztam csak mikozben raktam a tepsibe fokhagymas soval. A vegeredmeny nagyon izletes es puha padlizsanok!!!! :)
Nagy Attila 10 évvel ezelőtt
Én megcsináltam és még elő is sóztam a padlizsánt, mégsem puhult meg teljesen. Egyébként jó.
mira 11 évvel ezelőtt
Én meg a padlizsános ételekben mindig azt olvasom, hogy előtte ki kell sütni. Rengeteg zsírt vesz fel, egészségtelen, sokáig tart karikánként, sok mosogatás. Így viszont nem marad kemény? Szimpatikus a recept, de tényleg nem szükséges elősütni a padlizsánt?
12 évvel ezelőtt
Próbáld ki egyszer, hogy nem sózod be, meg fogsz lepődni, úgy sem keserű, és még vitamin is marad benne. Ezt a sózást valami sókereskedő találhatta ki régen :) Mindenesetre nekem sosem keserű.

Hasonló Receptek

Magazin