Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott narancsos desszert

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 hosszúkás kész piskóta
  • 3 db narancs
  • 1 csomag pudingpor (amelyet nem kell főzni)
  • 4 dl tej
  • 0,5 dl narancsszörp
  • cukor
  • 8-10 db babapiskóta

Elkészítés

    Elkészítés: A narancsokat megmossuk, majd 1 narancs héját lereszeljük, de ügyeljünk arra, hogy csak a sárga héja kerüljön a reszelékbe. 2 narancsot meghámozunk, és a húsát egészen kis kockákra vágjuk, magjait eltávolítjuk. A harmadik narancs levét kipréseljük.

    A pudingot a zacskón lévő előírás szerint
    elkészítjük, majd belekeverjük a reszelt narancshéjat és a narancskockákat.

    A kipréselt levet összekeverjük a narancsszörppel.

    A piskótát nagyon éles késsel vagy cérnával 3 lapba vágjuk, és a narancslé felével megöntözzük.

    Egy lapot megkenünk a narancsos pudinggal, erre ráborítjuk a második lapot, amit ugyancsak bekenünk. Végül a harmadik lapot is ráillesztjük. Ezt is bekenjük a pudinggal, és kirakjuk a babapiskótával, amire óvatosan, apránként ráöntjük a megmaradt narancslevet.

    Alufóliával betakarjuk, és a hűtőszekrényben tartjuk legalább 1 napig, addigra a tészta az összes levet magába szívja.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin