Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott mascarponés kalács

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg kalács
  • 3 evőkanál méz
  • 5 dl tej
  • 45 dkg meggybefőtt (magozott)
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • A krémhez:
  • 5 dl habtejszín
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítés

Elkészítés: A tejet felmelegítjük, beletesszük a mézet, jól elkeverjük, majd félretesszük.

A meggylevet felforraljuk a cukorral, besűrítjük a vízzel kikevert keményítővel, majd beletesszük a meggyet is, és összeforraljuk.

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, és a habot megfelezzük.
Az egyik felét óvatosan összekeverjük a vízgőz felett felolvasztott csokoládéval, a másik felét pedig a cukorral kikevert mascarponéval.

Felszeleteljük a kalácsot. Egy üvegtál aljába teszünk a tejes mézbe áztatott kalácsszeletekből, majd arra ráöntjük a felfőzött meggyet.
Ismét egy réteg áztatott kalács következik, erre jön a fehér krém, majd újra egy sor áztatott kalács, és végezetül a csokis krém.

A rakott kalácsot néhány órán át hagyjuk a hűtőben pihenni, majd ízlés szerint díszítve tálaljuk.

Megjegyzés

Nagyon szeretem a mascarponét. Évek óta készítem ezt a sütés nélküli, krémes, finom édességet. A nyári melegben nagy siker lehet, de a téli hidegben is megállja helyét. - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek