Elkészítés: A tejet felmelegítjük, beletesszük a mézet, jól elkeverjük, majd félretesszük.
A meggylevet felforraljuk a cukorral, besűrítjük a vízzel kikevert keményítővel, majd beletesszük a meggyet is, és összeforraljuk.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, és a habot megfelezzük.
Az egyik felét óvatosan összekeverjük a vízgőz felett felolvasztott csokoládéval, a másik felét pedig a cukorral kikevert mascarponéval.
Felszeleteljük a kalácsot. Egy üvegtál aljába teszünk a tejes mézbe áztatott kalácsszeletekből, majd arra ráöntjük a felfőzött meggyet.
Ismét egy réteg áztatott kalács következik, erre jön a fehér krém, majd újra egy sor áztatott kalács, és végezetül a csokis krém.
A rakott kalácsot néhány órán át hagyjuk a hűtőben pihenni, majd ízlés szerint díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre