Elkészítés: 1. A mákot megdaráljuk, és elvegyítjük 10 dkg porcukorral.
2. A tésztát enyhén sós, lobogó, bő vízben, amibe 1 evőkanál olajat is teszünk, kifőzzük, majd leszűrjük.
3. Egy nagyobb edényben a tésztát összekeverjük a cukros mákkal.
4. Egy magasabb falú tepsit (22x38 cm) vastagon kikenünk vajjal, és beszórunk a zsemlemorzsával.
5. Beleterítjük a tészta felét, és egyenletesen elosztjuk rajta a baracklekvárt, majd beborítjuk a tészta másik felével.
6. A tejfölt elkeverjük 1 evőkanál porcukorral, a vaníliás cukorral és 1 db nyers tojással. Ráöntjük a tészta tetejére, amin egyenletesen eloszlatjuk.
7. Előmelegített sütőben 220 fokon addig sütjük, míg a teteje kissé megpirul, ez kb. 30 percet vesz igénybe.
8. Igény szerint porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre