Rakott krumpli

default user icon
19 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg közepes szemű krumpli
  • 6 tojás
  • 10 dkg füstölt, paprikás kolbász
  • 5 dl tejföl
  • 2 tojássárgája
  • diónyi margarin
  • 10 dkg szeletelt, füstölt szalonna (bacon)

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplikat 10-15 percre beáztatjuk hideg vízbe, majd alaposan megsikáljuk és leöblítjük. A tojásokat megmossuk.

    A krumplit annyi hideg vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje. Hozzáadunk 1 evőkanál sót (ettől ízletesebb lesz), és a forrástól számított 20 percig, fedő alatt, szelíd tűzön puhára főzzük. A tojásokat erősen sós, hideg vízben feltesszük főni, és a forrástól számított 8 percig főzzük, majd hideg vízbe merítve azonnal lehűtjük. A krumpli alól leöntjük a vizet, még melegen meghámozzuk, és hűlni hagyjuk. A kihűlt tojásokat ugyancsak meghámozzuk, elnegyedeljük vagy felkarikázzuk.

    A kolbászt meleg vízzel leöblítjük (így könnyen lehúzhatjuk a héját), azután vékonyan felkarikázzuk. Elkeverjük a tejfölben a tojássárgákat. A sütőt 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

    A margarinnal kikenünk egy lapos tűzálló tálat, aljára karikázzuk a krumpli felét, kissé megsózzuk, lazán összekeverjük, és elsimítjuk. Arányosan elosztva a tetejére rendezzük a tojást és a kolbászkarikákat, majd megkenjük a tejföl felével. A maradék krumplit felkarikázzuk, és kissé egymásra csúsztatva a tetejére rendezzük. Egyenletesen bevonjuk a maradék tejföllel, végül a tetejére göndörítjük a szalonnaszeleteket.

    A sütőben addig sütjük, amíg a tejföl és a szalonna aranybarnára pirul (35-40 perc). Vegyes idénysalátával vagy ecetes savanyúsággal tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Huszár Máté 11 hónappal ezelőtt
Finom lett, én egy kis sajtot reszeltem a tetejére, nekem úgy jobban bejön!
Kelemen Márton 12 hónappal ezelőtt
Bár kicsit sajátosan; mégis a te recepted alapján készítettem el a rakott krumplit, amely mennyei volt! Köszönöm az ötletet!
Ivanics Gergely 5 évvel ezelőtt
Én ma készítettem el no.1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MarGyu 5 évvel ezelőtt
egy kis tanács: ha beleszartok az edénybe fos ízű lesz a krumpli, érdemes tehát kipróbálni
Oroszi Zsolt 5 évvel ezelőtt
Most először készítettem ilyen komoly ételt. (Azért ez komolyabb, mint egy rántotta!) Kettéválasztottam a tálat. Az egyik felét a az eredeti recept alapján készítettem, de szalonna helyett sajtot reszeltem a tetejére, a másik felét a \"nagyi féle\" hagymatuninggal , mely tetejére szalonnát sütöttem. Mindkettőt megkóstoltam, s meg kell mondanom, meglepődtem. Mindkettő finomabb lett, mint gondoltam, még a családnak is tetszett. :-) Felbátorodtam, a következő receptem is erről az oldalról lesz. - Köszönöm
Orsós Sándor 5 évvel ezelőtt
nagyon érthető módon van leírva!:-) köszönjük szépen)) még gyengébbek is értik, pl én! jelenleg is készül! kiváncsi leszek az eredményre! ha megmaradok írok!
Tóth Enikő 5 évvel ezelőtt
Éljen soká Zolani nagymamája! Isteni lett így a rakottkrumpli! Köszönjük szépen!!!
Allaga Zoltán 6 évvel ezelőtt
Szerintem nagyon finom a recept,én kockára vágott szalonnával öntözöm a rétegeket,és erre a tejfölt.Isteni.
Bogya Csaba 7 évvel ezelőtt
Ez a nagymamás trükk tényleg nem rossz,a hagyma és a pirospaprika feldobja ezt az ételt,de ne feledjük a kulcsszó az OLAJ. Aki nem szeretni,hogy száraz a rakott krumplija az simán csak keverjen a tejfölhöz pár evőkanál olajat és máris nem lesz az.
Pásztor Krisztina 7 évvel ezelőtt
Zolani ötletét és receptjét nagyon köszönöm!Régóta próbálkozom,hogy ne legyen száraz a rakott krumpli (egyébként egyik nagy kedvencem!),végre most sikerült,hála nagymamádnak!Köszönöm szépen,az egész családnak nagyon ízlett! Kriszta

Hasonló Receptek

Magazin