Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott krumpli variáció

15 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nagyobb szemű krumplikat, és a tojásokat sós vízben feltettem főni. A krumplit lehet héjában, vagy meghámozva is főzni. Villával próbát tartottam, és mikor könnyen beleszúrható, akkor kész.
  2. Ezalatt a tojás is megfőtt, hideg vízzel lehűtöttem, később meghámoztam.
  3. A kolbászszeleteket zsírjára sütöttem, a tejfölt megfűszereztem kevés sóval, őrölt borssal, szárított petrezselyem zölddel, és kevés fokhagyma porral.
  4. A tálaláskor a karikára vágott krumpli szeleteket tettem a tányérra először, majd megöntöttem a fűszerezett tejföllel.
  5. Erre tettem a kolbászkarikákat, amit megcsorgattam a kisült kolbászzsírral. Tetejébe negyedbe vágott főtt tojásokat tettem, majd az egészre fűszermalomból rozmaringos, citromos, csilis fűszerkeveréket tekertem.

Megjegyzés

Kétszemélyes, ünnepi vacsorának ajánlom ezt a rakott krumpli variációt. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss