Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott krumpli torony sajttal és baconnel

default user icon

Hozzávalók

  • 7 db burgonya (közepes)
  • 8 db burgonya (nagy)
  • 2 tk só
  • 1 tk őrölt bors
  • 2 bögre tejszín
  • 2 ek vaj
  • 10 szelet cheddar
  • 6 szelet bacon
  • 1 dkg metélőhagyma
  • 1 db levelestészta
  • 1 tk hagymapor
  • 1 tk fokhagyma (reszelt)
  • 3 dkg parmezán (reszelt)

Elkészítés

    1. A bacon szeleteket ropogósra pirítjuk, majd félrerakjuk.
    2. A közepes burgonyákat felszeleteljük, mintha vastagabb chipset készítenénk. Sózzuk, borsozzuk és beleöntjük a tejszín felét. Jól elkeverjük.
    3. Egy hőálló, kupola formájú edényt vastagon kivajazunk, és a burgonya szeletekkel körberakjuk, úgy, hogy félig mindig egymásra érjenek.
    4. A nagyobb krumplikat is szeletekre vágjuk (nem szabad vastagra!). Sózzuk, borsozzuk és lelocsoljuk a maradék tejszínnel. 4-5 szeletet lerakunk az edény aljára, majd rárakunk 2 szelet sajtot. Újabb réteg burgonya jön, majd ismét sajt. Ahogyan szélesedik az edény, úgy használunk egyre több krumplit és sajtot. A közepére helyezzük az előre megpirított bacon szeleteket, megszórjuk metélőhagymával, majd folytatjuk a sajt-krumpli rétegeket.
    5. Ha végeztünk, a leveles tésztát ráborítjuk a tetejére és levágjuk a szélét. 1 óra és 30 percig sütjük 180 fokon.
    6. Amíg sül, felhasználjuk azt a tejszínt, amivel korábban lelocsoltuk a burgonyákat. Egy edénybe öntjük, beleszórjuk a hagymaport, a parmezánt és a zúzott fokhagymát. Csomómentesre keverjük és összeforraljuk.
    7. A sült krumplit kivesszük. Egy nagyobb, laposabb tepsire rácsot teszünk, és ráborítjuk a krumplit úgy, hogy a tészta legyen alul. Visszarakjuk a sütőbe és 10 percig, 200 fokon ropogósra sütjük. 
    8. Felszeleteljük, mint egy tortát, és a tejszínnel leöntve tálaljuk.

    TEPSIS KRUMPLI SOK ZÖLDSÉGGEL >>>

    RAKOTT KRUMPLI BROKKOLIVAL ÉS FÜSTÖLT KOLBÁSSZAL >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin