Elkészítés: A burgonyát hámozd meg, kockázd fel, ezután tedd fel főni, majd ha megfőtt, borítsd egy tepsibe. Eközben egy serpenyőben süsd meg a felkarikázott cukkinit, ha kész, préselj rá fokhagymát, szórj rá oregánót, és borítsd rá a már tepsiben lévő burgonyára. Utána süsd meg a szintén karikára vágott paprikát, és ezt is pakold a tepsibe. Kockázd fel a vöröshagymát, a serpenyőben maradt olajon dinszteld meg, préselj rá még egy kis fokhagymát, szórj rá pirospaprikát, és öntsd föl egy kis vízzel. Lényegében ez egy fokhagymás pörköltalap. Ebbe tedd a felezett paradicsomokat, fűszerezd sóval, borssal, oregánóval, és főzd addig, míg szósz sűrűségű lesz. /Én nem szoktam előre meghámozni a paradicsomokat, ha már megfőtt, úgyis ki tudom halászni a héját a szószból./ Ezt a szószt öntsd a zöldségeidre, majd a sütőben kicsit süsd át az egészet. Természetesen bármilyen zöldséggel fel lehet még dobni, én padlizsánt is teszek bele néha, és mexikói zöldségkeverékkel is színesítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre