Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott krumpli sült kolbásszal

Hozzávalók

  • 80 dkg krumpli
  • 7 db tojás
  • 2 ek sertészsír
  • 60 dkg füstölt kolbász
  • 4 dl tejföl
  • bors

Elkészítés

    1. A krumplit megmossuk, majd egy lábasban annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje és 20 perc alatt fedő alatt puhára főzzük.
    2. A tojásokat hideg vízben feltesszük főni, és a forrástól számított 8 percig főzzük, majd hideg vízbe merítve azonnal lehűtjük. A krumpliról leöntjük a vizet, még melegen meghámozzuk, és hűlni hagyjuk és felkarikázzuk. A kihűlt tojásokat is meghámozzuk, és felkarikázzuk.
    3. Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt, beletesszük a karikára vágott kolbászt és megsütjük. A kolbászt kiszedjük és félretesszük. A kisült zsírt pedig a tejföllel összekeverjük.
    4. Egy tepsit vékonyan meglocsolunk zsiradékkal, az aljára rakjuk a krupmli egyharmadát, sózzuk, borsozzuk, elterítjük rajta a tojáskarikák egy részét, majd a kolbászt és meglocsoljuk a tejföllel. A maradék hozzávalókat rétegezzük. A tetejére krumplit teszünk és meglocsoljuk tejföllel.
    5. Előmelegített sütőben 200 fokon 50 perc alatt készre sütjük.

    Videó! Itt megnézheted, hogyan készítsd el a rakott krumplit! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin