Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott krumpli sült kolbásszal

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A rakott krumpli elkészítéséhez a krumplit megmossuk, majd egy lábasban annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje és 20 perc alatt fedő alatt puhára főzzük.
  2. A tojásokat hideg vízben feltesszük főni, és a forrástól számított 8 percig főzzük, majd hideg vízbe merítve azonnal lehűtjük.
  3. A krumpliról leöntjük a vizet, még melegen meghámozzuk, és hűlni hagyjuk. Felkarikázzuk. A kihűlt tojásokat is meghámozzuk, és felkarikázzuk.
  4. Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt, beletesszük a karikára vágott kolbászt és megsütjük. A kolbászt kiszedjük és félretesszük. A kisült kolbászzsírt a tejföllel jól összekeverjük.
  5. Egy tepsit vékonyan meglocsolunk zsiradékkal, az aljára rakjuk a krumpli egyharmadát, sózzuk, borsozzuk, elterítjük rajta a tojáskarikák egy részét, majd a kolbászt és meglocsoljuk a tejföllel. A maradék hozzávalókat rétegezzük. A tetejére krumplit teszünk és meglocsoljuk tejföllel.
  6. Az elkészült rakott krumplit előmelegített sütőben 200 fokon 50 perc alatt készre sütjük.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a rakott krumpli sült kolbásszal

Ezek is érdekelhetnek

Friss