Keress receptre vagy hozzávalóra

Rakott krumpli savanyú káposztával

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 80 dkg burgonya
  • 4 db tojás
  • 20 dkg sárgarépa
  • 1 ek vaj
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1,5 dl tejszín
  • 1,5 dl tej

Elkészítés

    1. A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük. Ha megfőtt leszűrjük, kissé kihűtjük, meghámozzuk, és szeletekre vágjuk.A tojást keményre főzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk. A répát meghámozzuk, megmossuk, vékony karikákra vágjuk.
    2. Kivajazunk egy tűzálló tálat. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
    3. A burgonyát, a répát, a tojást és a savanyú káposztát rétegezve a tálba fektetjük. A rétegeket sózzuk, borsozzuk. A rakottast megszórjuk a reszelt sajttal. A tejszínt összekeverjük a tejjel, és a zöldségekre öntjük.
    4. A sütőben kb. 35 percig sütjük. Frissen-forrón tálaljuk.

    KOLBÁSZOS RAKOTT KRUMPLI >>> 

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin