Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott krumpli sajttal gazdagítva

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit és a tojásokat külön lábasban, sós vízben megfőzöm. A kolbászt vékonyan felkarikázom, a füstölt húst apróra felkockázom, a sajtot lereszelem. Amikor megfőtt a krumpli és a tojás is, meghámozom, a tojást tojásszeletelővel felszeletelem.

Egy megfelelő méretű tepsit kikenek pár cseppnyi olajjal, a meghámozott főtt krumplit elkezdem a tepsibe szeletelni, vékony szeletekben. Egy rétegnyi krumplira (sózom) egy réteg főtt tojás kerül (sózva), majd kolbászkarikák következnek a füstölt hús kockákkal vegyesen, megszórom reszelt sajttal, meglocsolom tejföllel. Újra kezdem, krumpli, tojás, kolbász, hús, sajt, tejföl, és ugyanígy, míg elfogynak a hozzá valók. A tetejét megszórom kevés zsemlemorzsával.

Mehet a 200 fokos sütőbe, addig sütöm, míg a tetején a prézli megpirul. Frissen tálalom, aki kéri, tejföllel még meglocsolja, kovászos uborkát adok mellé.

Megjegyzés

Ha nem kapunk kifli krumplit, más fajtából is készíthető, de közepesnél kisebb darabokat válogassunk össze, nagyokból csak úgy nem lesz az igazi, mint az újkrumpliból sem.

Lehet, hogy kicsit macerás, de megéri, az eredmény egy isteni ebéd. Jó étvágyat, Nani. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss