A meghámozott burgonyát és répát hajszálvékonyan felkarikázzuk. Összekeverjük a tejszínt, a tejfölt és az alaplevet. Sózzuk és borsozzuk, majd egy csipet frissen reszelt szerecsendiót hozzáadunk. Végül hozzáforgatjuk a finomra vágott petrezselymet.
Egy tűzálló tálat kivajazunk. Elrendezzük benne a burgonyakarikák felét. Elosztjuk rajta a répát, majd a sonkákat. A rétegeket a megmaradt burgonyával befedjük, és meglocsoljuk a tejszínes keverékkel. A felkockázott hagymával meghintjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
Friss salátával önálló étel, illetve könnyű húsok, halak mellé kiadós köret. Ha elhagyjuk a sonkát, kiváló húsmentes fogás lesz belőle.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre