Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott krumpli kolbásszal

Hozzávalók

  • 1,5 kg krumpli
  • 10-12 db tojás
  • 8 dl tejföl
  • 25 dkg füstölt kolbász
  • olaj vagy zsír

Elkészítés

    1. A krumplit héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, és meghámozzuk. A tojásokat keményre főzzük, hideg vízbe tesszük, majd megpucoljuk. A krumplit, a tojásokat és a kolbászt karikára vágjuk. 
    2. Egy tepsi alját meglocsoljuk pár kanál olajjal vagy vékonyan kikenjük zsírral. A megfőtt, felkarikázott krumpli felét lefektetjük az aljába, megsózzuk, majd rátesszük a felszeletelt tojásokat és a vékonyan felkarikázott kolbászt.
    3. Rákanalazzuk a tejföl felét, és egyenletesen eloszlatjuk a tetején. A tejfölös réteget befedjük a maradék krumplival, ízlés szerint megsózzuk, majd egyenletesen befedjük a mardék tejföllel. 
    4. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten aranysárgára sütjük. Salátával, savanyúsággal vagy csemege uborkával kínáljuk.

    TEPSIS ÉS RAKOTT KRUMPLI: 13 OLCSÓ ÉS EGYSZERŰ BURGONYÁS ÉTEL >>> 

    9 EGYSZERŰ ÉS ELLENÁLLHATATLAN KRUMPLIS EGYTÁLÉTEL >>> 

    13 SZENZÁCIÓS FOGÁS KRUMPLIBÓL, EGYSZERŰEN ÉS OLCSÓN! >>> 

Megjegyzés

Füstölt kolbásszal és jó sok tejföllel az igazi.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin