Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott krumpli hallal

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit sós vízben héjában megfőzöm. A kelbimbót és a kukoricát egy másik edényben kevés sóval kb. félig megfőzöm. A halat sózom és halfűszerrel megszórom, hagyom állni, míg a többi megfő.
A tejfölt ízesítem az apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal, szerecsendióval, és belereszelem a fokhagymát.

Ha megfőtt a krumpli lehúzom a héját, a kelbimbót és kukoricát leszűrom. A halat lisztbe forgatom és forró olajban hirtelen elősütöm.

Egy jénai tálat kicsit megolajozok, belekarikázok 1 sor krumplit, kicsit sózom, rápötyögtetek a fűszeres tejfölből, rárakok 3 szelet halat, rá az összes kelbimbót és kukoricát, megszórom a reszelt sajttal. Most egy vékonyabb sor krumpli következik, majd ismét tejföl, a másik 3 szelet hal, a maradék krumpli. A tetejét a megmaradt tejföllel kenem meg.
Sütőben 180 fokon kb. 35-40 percet sütöm lefedve, majd a tetejét levéve még kb. 5-10 percet pirítom.

Megjegyzés

A családomnak nagyon ízlett, remélem másoknak is tetszeni fog. - szmolika

Ezek is érdekelhetnek

Friss