Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott kellel töltött rántott palacsinta

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg rizs
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 fej kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg darált hús
  • 1 evőkanál liszt
  • fél dl tej
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 kis csokor finomra vágott petrezselyem
  • A palacsintához:
  • 2 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • A panírhoz:
  • 2 tojás
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • bő olaj

Elkészítés

Elkészítés: 1. A rizst kisebb edényben 2 evőkanál olajon pirítsuk meg, engedjük fel 4 dl forró vízzel, sózzuk, és fedjük le. Lassan főzzük 5 -10 percig, majd húzzuk le a tűzről, és fedő alatt pihentessük.

2. A káposztát szedjük leveleire, vágjuk ki torzsáját. A leveleket tegyük forró, sós vízbe, forrázzuk, majd csepegtessük le.

3. A húsraguhoz a hagymát tisztítsuk meg, vágjuk finomra, és forró olajon pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg elfő a leve. Szórjuk rá a lisztet, majd a tejjel és a tejföllel keverjük simára. Egyet forralunk rajta, majd keverjük össze a párolt rizzsel és a petrezselyemmel.

4. A palacsintához keverjük simára a tojást a liszttel és a tejjel, hogy jól terülő masszát kapjunk. Kiolajozott serpenyőben a szokásos módon süssük meg a palacsintákat.

5. A káposztaleveleket helyezzük a palacsintára, kenjük meg a rizses húsraguval, a széleit behajtva tekerjük fel, majd hagyományos módon- lisztbe, tojásba, morzsába forgatva panírozzuk be, és bő, forró olajban süssük meg.

Ezek is érdekelhetnek

Friss