Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott kelkáposzta

MME MME
3 4.4/5
90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A káposztát megmossuk, leveleire szedjük, csíkokra vágjuk, és 8-10 percig sós vízben főzzük, majd leöblítjük, kihűtjük. A főtt tarját apró kockára vágjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A tojásokat kettéválasztjuk.

Elkészítés: A tojássárgákat felverjük, összekeverjük 1 evőkanál zsemlemorzsával, a kihűlt káposztával, a petrezselyemmel, és sóval, borssal fűszerezzük. Serpenyőben felforrósítjuk a margarin felét, megfuttatjuk benne a hagymát, a fokhagymát, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és kevergetve addig pirítjuk, míg a hús kifehéredik. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A maradék margarinnal kikenünk egy tűzálló tálat, beszórjuk a maradék zsemlemorzsával. Beleterítünk egy sor káposztát, erre füstölt tarját szórunk, majd káposztát, darált húst, és rákenjük a fele tojásfehérjét. Megismételjük úgy, hogy a tetejére káposzta és tojásfehérje kerüljön. A tetejét megszórjuk sajttal, betesszük a sütőbe, és kb. 30 perc alatt arany barnára sütjük. A tálban kb. 15 percig pihentetjük, hogy szépen tudjuk szeletelni.

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 570 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek