Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott kelkáposzta háziasan

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg-os kelkáposzta
  • 15 dkg gomba
  • 50 dkg darált hús
  • 10 dkg füstölt szalonna vagy füstölt kolbász
  • 15 dkg rizs
  • 2 db közepes nagyságú érett paradicsom
  • 2 db friss paprika
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • petrezselyem
  • olaj
  • 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika

Elkészítés

    Elkészítés: A káposztát negyedeljük, torzsáját kivágjuk, megmossuk, majd sós vízben nem túl puhára megfőzzük. Szűrőkanállal kivesszük, lecsepegtetjük.

    A szalonnát vagy a kolbászt kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, ha szükséges, kevés főzőlé hozzáadásával puhára pároljuk, esetleg sózzuk, borsozzuk.

    Kevés olajon üvegesre pároljuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a rizst, forró vízzel felöntve puhára pároljuk. Amikor langyosra hűlt, beleaprítjuk a petrezselyemzöldet, és összekeverjük. A gombát tisztítás után vastagabb szeletekre vágjuk, minimális zsiradékon megpirítjuk, és a rizzsel összekeverjük.

    Cserép- vagy hőálló tálban rétegezve lerakjuk (kelkáposzta, kolbászos hús, zöldpaprika karikázva, rizs, paradicsom karikák, kelkáposzta), tetejére öntjük a kevés őrölt pirospaprikával, sajttal összekevert tejfölt, és 170-180 fokos sütőben készre sütjük. Amennyiben száraz lenne, főzőlét adunk hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin