Elkészítés: A káposztát negyedeljük, torzsáját kivágjuk, megmossuk, majd sós vízben nem túl puhára megfőzzük. Szűrőkanállal kivesszük, lecsepegtetjük.
A szalonnát vagy a kolbászt kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, ha szükséges, kevés főzőlé hozzáadásával puhára pároljuk, esetleg sózzuk, borsozzuk.
Kevés olajon üvegesre pároljuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a rizst, forró vízzel felöntve puhára pároljuk. Amikor langyosra hűlt, beleaprítjuk a petrezselyemzöldet, és összekeverjük. A gombát tisztítás után vastagabb szeletekre vágjuk, minimális zsiradékon megpirítjuk, és a rizzsel összekeverjük.
Cserép- vagy hőálló tálban rétegezve lerakjuk (kelkáposzta, kolbászos hús, zöldpaprika karikázva, rizs, paradicsomkarikák, kelkáposzta), tetejére öntjük a kevés őrölt pirospaprikával, sajttal összekevert tejfölt, és 170-180 fokos sütőben készre sütjük. Amennyiben száraz lenne, főzőlét adunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre